Legoduino för barnvänliga mikrokontrollers

[J. Benschop] är mentor sin nioåriga barnelektronik genom att ge honom några ledningar, lysdioder, liksom batterier. Så småningom tittade barnet över sin fars arbetsbänk, och undrade vad de bitna buggformade rektanglarna gjorde. Mikrokontroller samt inbäddad programmering är bara lite avancerade för någon som inte har slagit en tvåsiffrig ålder, men [J] tänkte att han fortfarande skulle få sitt barn uppleva den awesomeness av programmeringselektronik genom att bygga en skräddarsydd elektronik LEGO MICROCONTROLLER SYSTEM.

Detta är inte så komplicerat som ett Lego Mindstorms-system. Verkligen är det bara en atmega och en 2,4 GHz trådlös sändtagare. Ändå är det mycket mer än tillräckligt för att lägga till några sensorer såväl som motordrivrutiner, liksom en otrolig introduktion till elektronikutveckling. Kapslingen för Legoduino är givetvis kompatibel med varje LEGO-tegelsten på planeten. Den är gjord av en 6 × 16 platta, tre kvarter höga, med tillräckligt med utrymme för elektroniken, tre AA-batterier, liksom IO-rubrikerna.

Programmering En Atmega, även med Arduino IDE, är lite bortom förmågan på [J. Benschop] s nioårige son, så han gjorde några ändringar av Minibloq-programmeringsatmosfären för att stödja den nyligen producerade Legoduino. Det är ett grafiskt programmeringsspråk som ungdomar av nästan vilken typ av ålder som helst kan hämta snabbt, såväl som med den medföljande RF-sändtagaren inuti “Duino, det kan till och med programmeras trådlöst.

Det är ett anmärkningsvärt arbete, liksom mycket, mycket lättare än även de noob-vänliga Lego Mindstorms. Inte lika kraftfull, men när du bara är mentorprogrammering såväl som elektronik, behöver du verkligen inte mycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post